GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit  kan tegenwoordig ook met behulp van speciale schoorsteenveegstokken en een veegborstel. Er moet hiervoor wel genoeg ruimte zijn beneden bij de haard of kachel. Vegen van beneden bespaart tijd omdat de schoorsteenveger nu niet het dak op hoeft met een ladder of hoogwerker.

Een ander voordeel van vegen van binnenuit is dat de schoorsteenveger binnen alles goed in de gaten kan houden. Het kan zijn dat er heel veel roet naar beneden komt. Dit maakt de schoorsteenveger netjes schoon wanneer die klaar is. Mocht het nodig zijn, dan kan er ook tussentijds gestofzuigd worden.

Wilt u uw schoorsteen vegen van binnenuit? Wij komen graag langs om te kijken of dit mogelijk is. Bel nu naar Schoorsteenveger Harderwijk via 0341 201 858.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

Als een dak een te hoge hellingsgraad heeft, dan is het voor de schoorsteenveger veiliger om de schoorsteen van binnenuit te kuisen.
Ook kan het zijn dat de weersomstandigheden het niet toelaten om op het dak te werken.

Het reinigen van de binnenkant van de schoorsteen is ook voor u veiliger. In het geval van een dikke laag creosoot kan een schoorsteenbrand voorkomen worden.

Het is ook mogelijk dat er een vogelnest in uw rookkanaal zit en daardoor verstopt is geraakt. Vogels kiezen graag een schoorsteen uit als veilige haven voor hun nageslacht. Dit is erg gevaarlijk want een verstopte schoorsteen kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

Wilt u uw schoorsteen laten kuisen door een ervaren schoorsteenveger? Bel dan met Schoorsteenveger Harderwijk op 0341 201 858.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Schoorsteenvegen werd eerder altijd van boven naar beneden gedaan. Tegenwoordig kan het ook van binnenuit met speciale schoorsteenveegstokken en een veegborstel.

Vegen vanaf binnenuit is sneller omdat de schoorsteenveger nu geen ladder of hoogwerker klaar hoeft te zetten. De veger kan in principe gelijk beginnen. En in het geval alles meezit met kuisen, is de veger ook nog eens eerder klaar. Dit bespaart u dan weer in de portemonnee.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Een ervaren schoorsteenveger is in staat om de schoorsteen net zo goed te vegen van binnenuit als van bovenaf. Ook is het zo dat u er vanuit kunt gaan dat onze vegers pas klaar zijn als de schoorsteen goed geveegd is.

Wij vinden een schone schoorsteen belangrijk en daarnaast willen wij dat u zonder zorgen kunt genieten van uw haard of kachel.

Wilt u uw schoorsteen laten kuisen door een professionele schoorsteenveger? Bel dan met Schoorsteenveger Harderwijk via 0341 201 858.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

De schoorsteenveger bekijkt eerst of er voldoende ruimte is. Het rookkanaal moet goed toegankelijk zijn vanaf beneden.

De schoorsteenveger maakt gebruik van veegstokken en een borstel. Eerst wordt op een van de veegstokken een borstel gezet. Vervolgens kan de veger de stok verlengen door een andere veegstok vast te draaien aan de onderkant van de veegstok met de borstel.

Op deze manier kan de schoorsteenveger ook bovenin het rookkanaal komen. Alle roetdeeltjes worden van de wanden afgeschraapt tot de wanden weer netjes schoon zijn.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Harderwijk? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Harderwijk.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Harderwijk.

Werkwijze Schoorsteenveger Harderwijk

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Harderwijk via 0341 201 858. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Harderwijk op 0341 201 858.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Harderwijk via 0341 201 858.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Harderwijk via 0341 201 858.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Harderwijk

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Harderwijk heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Harderwijk

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Harderwijk

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Harderwijk nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Harderwijk

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Harderwijk mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Harderwijk

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button